Beckovskí žiaci a učitelia budú čítať nepretržite 26,5 hodiny

21.10.2011 Nové Mesto nad Váhom

Beckov 20. októbra (TASR) – Žiaci a pedagógovia Základnej školy Jozefa Miloslava Hurbana v Beckove budú čítať nepretržite 26,5 hodiny. V rámci podujatia Maratón v čítaní sa pokúsia o zápis do Knihy slovenských rekordov.
Ako TASR informovala Martina Striežencová zo ZŠ v Beckove, pokus o rekord sa začal v tamojšej škole dnes o 9.30 h, ukončiť by sa mal v piatok (21.10.) na pravé poludnie. Čítať budú žiaci od tretieho po deviaty ročník vrátane ich pedagógov nonstop, aj v noci. Každých desať minút číta niekto iný.
\"Budeme čítať jednu knihu, pri ktorej sa budeme striedať. Slovenská klasika, aby sme podporili našu tvorbu. Učitelia vypomôžu pri čítaní najmä počas kritickej noci. Na rekorde sa zúčastní približne 100 ľudí,\" uviedla Striežencová s tým, že popri čítaní sa budú dnes až do večera konať tvorivé dielne pre deti s rodičmi.
Ako dodala, v triede je nainštalovaná aparatúra, deti a pedagógovia budú čítať do mikrofónu. Jeden reproduktor je v škole, aby počuli všetci žiaci, druhý napoja na ulicu, aby mohli počúvať aj okoloidúci. \"Je to taký malý knižný festival pre naše deti a ich rodičov, prípadne aj pre občanov Beckova,\" uzavrela Striežencová.
 

Vyberte región

mark